Vernieuwde website ZorgkaartNederland gelanceerd

Woensdag 30 juli is de vernieuwde website van ZorgkaartNederland.nl live gegaan. Deze website met het complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland is volledig herbouwd. Daarnaast heeft de website een nieuw design gekregen dat volledig responsive is, zodat deze ook goed op tablets en smartphones te bekijken is en optimaal functioneert.

Naast deze uiterlijke verandering is ook de techniek volledig vernieuwd en heeft ZorgkaartNederland.nl een primeur! De website is namelijk de eerste website die werkt vanuit Integrated, het contentplatform en CMS van de toekomst welke door e-Active is ontwikkeld en binnenkort officieel wordt gelanceerd.

Integrated
Integrated is een platform dat bij uitstek geschikt is voor websites met grote hoeveelheden content, zoals ZorgkaartNederland. Het is ontwikkeld vanuit de visie om volledige controle over je content te hebben. Dit vraagt om een flexibel platform waarbij het gemakkelijk is om verschillende soorten informatie medium neutraal op te slaan, zodat het gepubliceerd kan worden op elk gewenst kanaal. Zo’n kanaal kan een website zijn, maar ook social media of bijvoorbeeld een app. Deze flexibiliteit gecombineerd met de geavanceerde zoektechnologie op basis van Solr, zorgt ervoor dat de content goed doorzoekbaar is.

Samenwerking
Het bedrijf Concept Crafters is de opdrachtgever geweest om e-Active deze omvangrijke technische herbouw van de site te laten uitvoeren. Dit heeft geleid tot een heel prettige samenwerking en, niet onbelangrijk, een prachtig resultaat!