Nieuwe topleveldomeinen nu te pre-registreren

Tot op heden waren er ongeveer 20 domeinextensies of generieke topleveldomeinen (gTLD’s) beschikbaar (zoals .com en .org), maar hier komen er meer bij.

De introductie van deze topleveldomeinen zal gefaseerd verlopen. De extenties geven de mogelijkheid om een website of e-mailadres duidelijker en/of onderscheidend onder de aandacht te brengen. Wilt u bijvoorbeeld een .shop, .amsterdam of .online registeren? Heden kan u de door u gewenste topleveldomeinen pre-registreren. Dit houdt in dat u op de hoogte wordt gehouden van de door u gekozen topleveldomeinen. U wordt dan geïnformeerd als de precieze verschijndatum en de prijs hiervan bekend is. U hebt op dat moment de keuze om (mits mogelijk) deze te registreren. Kijk hier voor een overzicht van de nieuwe topleveldomeinen.

Dat er een verandering zal komen binnen de domeinwereld, dat is duidelijk. Wat de exacte resultaten zullen zijn van de invoering van deze honderden nieuwe topleveldomeinen, is niet bekend. Wel zijn er risico’s verbonden aan deze ontwikkeling. Voor meer duidelijkheid kunt u hieronder het filmpje van het Trademark Clearinghouse bekijken.

Wilt u meer weten over een domeinnaam of deze pre-registreren, neemt dan contact op via info@e-active.nl of uw relatiebeheerder.