E-Active bouwt Twittercomponent voor Rendement

Op verzoek van Rendement is e-Active bezig geweest een Twittercomponent te ontwikkelen waarmee snel en gemakkelijk nieuwsberichten en artikelen op Twitter gepubliceerd kunnen worden.

Wat houdt het Twittercomponent in?
Met het Twittercomponent is het mogelijk om makkelijk en snel berichten op Twitter te plaatsen. De realisatie van het Twittercomponent was in handen van Jeroen van Leeuwen: “Het Twittercomponent wordt geïntegreerd in het CMS van e-Active. In principe kan dit op alle modules met een detailpagina.”

Uitgangspunten van het Twittercomponent
•    Eenvoudig in gebruik
•    Tijdbesparend
•    Mogelijkheid tot gebruik van meerdere accounts
•    Uitgesteld publiceren

Meerdere accounts
Bij het Twittercomponent is het mogelijk om meerdere accounts te autoriseren. Hiermee kan gekozen worden op welk twitteraccount het bericht geplaatst wordt. “Voor bedrijven als Rendement, die meerdere twitteraccounts beheert, is dit een vereiste”, aldus Jeroen.

Uitgesteld publiceren
Daarnaast heeft het Twittercomponent de mogelijkheid tot uitgesteld publiceren. “Wanneer een artikel nog niet actief is, wordt de tweet pas geplaatst zodra het artikel wel actief wordt”, legt Jeroen uit, “Op deze manier wordt het posten van twitterberichten in de toekomst mogelijk gemaakt”. Het posten van twitterberichten in de toekomst is vooral handig wanneer het bijbehorende artikel al wel geschreven is, maar nog niet live op de website staat.